Behandelingen

CHINESE KRUIDEN BEHANDELINGEN

Chinese kruidengeneesmiddelen zijn een integraal onderdeel van TCM. Er zijn meer dan 4000 Chinese kruiden waaronder wortels, stengels, bladeren, schorsen, bloemen, zaden en mineralen. Elk kruid wordt gebruikt voor specifieke doeleinden en om bepaalde functies te vervullen.
De TCM behandelaar schrijft normaal gesproken een combinatie van maximaal 15 (van de totaal 400) verschillende kruiden voor, speciaal bedoelt om uw klacht of ziekte te behandelen
Elk recept is daarom op maat Gemaakt. De kruiden worden gekookt en dronken als een afkooksel (“thee”) of genomen in tabletvorm, om tot de wortel van het probleem te komen.


Acupunctuur

Dit is een eeuwen oude Chinese therapie waarbij hele fijne naalden in het huidoppervlak worden ingebracht. Deze naalden worden ingebracht op strategische acupunten om vitale energiepunten te stimuleren, en daarbij het reguleren van de meridianen van het lichaam. De doel is het stimuleren van het bloedsomloop en gestagneerde QI energie (Levenskracht) weer te laten stromen. Acupunctuur werkt door het stimuleren de de lichamelijke genezing en immuunsysteem. Wanneer de behandelaar
de naalden voorzichtig inbrengt, kunt u een lichte tinteling gevoelloosheid ervaren. Maar u zult zich zeer ontspannen voelen als gevolg van de fysiologische chemische verandering. De behandelaar zal de naalden ongeveer 20 tot 30 minuten laten zitten. De naalden zijn steriel en worden eenmalig gebruikt.


Acupressuur

(Chinese Medische TUINA massage)
Het verschil met westerse massage is dat de vingers en de handpalm worden gebruikt middels een breed scala aan technieken. Zodoende wordt de Qi gestimuleerd om de YIN-YANG in bepaalde delen van het lichaam weer in balans te krijgen, met als doel de gezondheid te verbeteren.


CUPPING THERAPIE

Een therapie waarbij een cup op het huidoppervlak wordt geplaatst. Door het verwijderen van de lucht in de cup onstaat er plaatselijke congestie. Deze methode bevordert de stroom van Qi en bloed in het lichaam.


Moxa Behandeling

Bij deze TCM techniek wordt moxa verbrand. Dit is een kleine sponsachtige kruid en bevordert de genezing. Het doel van de moxa-behandeling, zoals bij de meeste TCM behandelingen, is het stimuleren van specifieke punten om zodoende het genezend vermogen van het lichaam te activeren.


OOR KAARS

OTOSAN kegels voor oorbehandeling zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, was en bijen-was. Het helpt om de acupunctuur punten te herstellen en te revitaliseren.
Tevens stimuleert het de bloedsomloop en de algemene gezondheid. Oorkaarsen zijn
een delicate en zachte behandelmethode voor de klachten m.b.t. de oorhygiƫne


ALLERGIE TESTEN

Met behulp van slechts een haar, kunnen we testen of u allegisch bent voor meer dan 300 dingen. Bijvoorbeeld wat u drinkt, eet, inademt of aanraakt gedurende een normale dag. De test omvat alle voeding toevoegingen plus een
vitamine en mineralen tekort.


Reflexologie

Dit is de toepassing van druk, rek en beweging hoofdzakelijk op de voeten. Deze stimulans geeft een reactie op het perifere zenuwstelsel dat op een later tijdstip weer een helend effect heeft op de interne organen.